Hobie Cat 16 SPI DS-DM 2020 set fra fordækket ?

Det officielle DS-danmarksmesterskab for Hobie Cat 16 SPI, er i weekenden (5-6. september) blevet afviklet i Sejlklubben Egensedybet.

Efter en kold nat i telt, for nogle af sejlerne, startede lørdag morgen ud med fælles morgenmad og madpakkesmøring, efterfulgt af tilrigning og skippermøde. Vi stod nu alle 14 besætninger forventningsfulde klar til en fed dag på vandet, med en vejrudsigt der meldte alt fra 8-12 m/s, og med endnu vildere vindtryk. Det fik vi for alvor at mærke i dagens første sejlads, hvor vi ved anden topmærkerunding pludselig får et pust, som fik bådene til at kæntre på stribe. Kun få besætninger undgik en tur i vandet.

I løbet af lørdagen fik vi i alt 4 sejladser, hvor flere både desværre oplevede grejnedbrud, som følge af den høje vindstyrke og skiftende vind, som var svær at aflæse.

Så efter 4. sejlads var alle sejlere enige om at kalde det for dagen, og sejle i land til en velfortjent fejring af Hobie fleet 333’s 40-års jubilæum, som ventede på os da vi kom i land. 

Som traditionen tro bød aftenen på fællesspisning og hygge blandt alle Hobie-sejlerne, som på grund af corona restriktioner havde fået sit eget overdækkede fællesområde, hvor vi kunne udfolde os.

Søndag stod vi igen klar til en god dag på vandet, med lidt mindre vind end dagen forinden, hvilket de ømme arme var ret glade for 😉

Selvom vinden var svagere, var det bestemt ikke nemmere at sejle, da vinden sprang frem og tilbage hele tiden. Vores super dygtige baneleder Anders gjorde sit bedste, og fik afviklet 5 sejladser.

Den overall top-3 var stukket lidt af fra resten af feltet, og de to førende både hhv. Nicolaj/Michelle og Daniel/Thomas skiftedes til at føre stævnet og stå til at tage titlen som danmarksmestre, mens Peter og Mia pressede sig på bagfra fra 3. pladsen.

Inden weekendens sidste sejlads havde Nicolaj/Michelle og Daniel/Thomas lige antal point, og sidste sejlads ville altså afgøre hvem af de to tvillingebrødre, der ville blive danmarksmester i år 2020.

Sejladsen gik Nicolaj og Michelles vej, og de kunne med en 1. plads og titlen som danmarksmestre glade sejle i havn.

Resultatlisten bevidner et ekstremt spændende stævne, hvor spændingen var i top helt til sidste sejlads. Alle 14 besætninger har kæmpet en brag kamp, men stævnet endte således:

 

Guld: Nicolaj Bjørnholt/Michelle Jensen

Sølv: Daniel Bjørnholt/Thomas Faurbye

Bronze: Peter Måhr/Mia Chandler Hansen

 

Godt kæmpet og tak for endnu et forrygende stævne til alle 😀

Michelle og Olivia

Foto: Anders Lund

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.