DHCA Rangliste – COVID udfordringer & EM udtagelse

Danish Hobie Class Association logo

DHCAs rangliste udregnes populært sagt ved hjælp af en formel, hvor bl.a. antal stævnedeltagere og ikke mindst sejlerens pointhøst er vægtende parametre. En sejler tildeles ranglistepoint for hvert stævne i forhold til sit resultat. Rankingen udregnes med afsæt i de ranglistepoints, en sejler har opnået ved sine max. tre bedste stævneresultater et år bagud, hvorefter det hele divideres med tre. Formlen kan nærlæses i DHCA Ranglisteregler.

Vores rangliste bruges ud over ranking til udtagelse af sejlere til prækvalificerede pladser ved EM og VM. Og det er her COVID og de mange stævneaflysninger kommer ind og udfordrer systemet, da der p.t. kun er et tællende stævne indenfor det seneste år, nemlig 2020 DS-DM. Systemet giver alt andet lige en mere sikker ranking, når sejlere har deltaget i min. tre stævner et år bagud. Til illustration se DHCA Årsrangliste 2020.

Med en ny sæson for døren samt lys for enden af COVID-tunnelen tyder meget heldigvis på, at vi også ranglistemæssigt kan komme tilbage i en mere normal gænge. Vi skal med andre ord bare have jer sejlere ud at deltage i det i situationen relativt pæne antal ranglistestævner, der tilbydes i DHCA 2021 kalender!

Som antydet på DHCA generalforsamling tidligere i år, overvejede bestyrelsen at halvere skæringsdatoen for udtagelse til årets EM i Spanien fra otte til fire uger før mesterskabet. Det var inden, EM blev udsat til medio september, hvorfor behovet for halvering er bortfaldet.

Skæringsdatoen for udtagelse i år er 28. juli. Der er fire ranglistestævner inden. Og da DM fra 2020 også tæller med, skulle der være gode muligheder for at få min. tre stævner i kassen for de sejlere, som satser på at komme i betragtning til en af de to prækvalificerede pladser Danmark er tildelt her 2021.  Sædvanen tro er EM også åbent for sejlere, der ikke er prækvalificerede. Det sker gennem Qualifier-serien, som afvikles i dagene op til finale-serien.

/Erik Olsen

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.