Årsranglister 2022

Hobie16worlds Open Semis Mga 2479

Da der ikke er flere ranglistestævner på kalenderen for 2022, kan årsranglisterne publiceres lidt før den formelle skæringsdato 30/11. Så hermed gjort.

Listerne afslører desværre, at der er væsentlige udfordringer med både opbakningen til kapsejladser og med at få ny ungdom ud på kapsejladsbanerne i en Hobie. Eneste liste, der holder niveauet nogenlunde, er gaste-ranglisten for HC16 Open.

Der er tretten navne på HC16 Open listen. Det laveste antal nogensinde i DHCA ranglistehistorie og i runde tal ca. 50% lavere end for få år siden. Her er det primært kapsejladsopbakningen øst for Storebælt, der har svigtet.

Som det desværre også fremgår, er ungdomsranglisterne næsten tomme. Det hele hænger selvfølgelig lidt sammen. Den manglende rekruttering/mobilisering af nye ungdomssejlere til kapsejladsaktiviteter er dog et landsdækkende problem.

Situation ser med andre ord ikke for god ud.

Hvad gør vi for at vende udviklingen? En mere aktiv indsats til fra både DHCA, fleeterne og ikke mindst medlemmerne vil være en god start. Håber udfordringerne vil blive søgt adresseret på de kommende generalforsamlinger i fleeterne og DHCA.

Sidder du og brænder inde med gode ideer til løsninger del dem da gerne med din fleet og/eller DHCA bestyrelse!

Klik her for årsranglister 2022.

/eo

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.