Beretning 333 Cup 12.-13. juni 2021

Forventningsfulde pakkede vi torsdag tre både i Fleet 815 i Skovshoved og drog mod Fyn for at deltage i det legendariske 333 Cup, som i 2021 blev afholdt i den øverste del af Odense Fjord, tæt på Enebærodden, som gav bølgelæ og dermed relativt fladt vand til trods for den friske til hårde nordvestlige vind under hele stævnet.

Erfaringen var på plads med vores to great grandmasters, brdr. Christensen, som uimponerede satte et par tredjepladser ind om søndagen. Desværre fik de havari på førstedagen efter en klassisk Hobie-kæntring, hvor man strækker sine trapez-elastikker til mere, end de orker. Der var højt humør over at være på vandet og til kapsejlads igen efter en lang lockdown siden sidste sommer.

Med os havde vi også en ekspert i Guadeloupe-trim, som tilfældigvis var placeret på “Speedy buks” – feltets eneste HC16 Classic (dvs uden spiler). Vedr. Guadeloupe-trimmet henvises de uindviede til Thomas Paaschs gode beskrivelse fra Hobie Life (se side 7). Trimmet matchede weekendens caribiske vindstyrker og “Speedy buks” gav resten af feltet kamp til stregen – flere gange kun overhalet af feltets top tre på den sidste løber ned mod mål. På spørgsmålet, om man kan man sejle HC16 Classic mod HC16 SPI og være konkurrencedygtig, er svaret, at i frisk vind og opefter er bådene relativt lige. Havde der været større bølger, er det muligt, at HC16 Classic havde udlignet fartforskellen på slør, hvor bølgesurfen ville stille alle lige. Vi betragtede det som et slag golf, hvor de andre gik et par 4 hul og vi et par 3. Vi fulgte godt med banen rundt, men med lidt rust, der endnu trænger til at blive banket af efter en lang vinterpause, spillede vi ikke helt op til vores handicap.

Under kyndig ledelse af baneleder Anders Lund og hans hjælpere fik vi 5 gode sejladser både lørdag og søndag med minimal ventetid på vandet. Tak for det. Baneomsejling var på knap 25 min. pr. sejlads med to runder på op-ned banen. Vinden skiftede rytmisk. Var man i takt, var der meget at hente. Tilsvarende var der meget at tabe, hvis man ikke ramte springene rigtigt. Søndag løjede vinden i løbet af dagen og gav dermed en venstredrejning, som et par af de erfarne både fra Skovshoved overså i kampens hede. Vi ærgrer os endnu.

Sejlklubben Egensedybet var sammen med Fleet 333 vores værter ved stævnet. Egensedybet havn ligger for enden af fjordens vestlige ende, hvor man skal igennem et snævert og grundt løb (selv for HC16), så de sidste kræfter efter endt sejlads blev brugt på mere end en snes vendinger og et længere opkryds ind til havnen. Vi blev trakteret med helstegt pattegris, og hvad der ellers hørte til festbanketten lørdag aften. Ingen gik sultne til køjs, og der var ro kl 22, hvor de sidste tørnede ind for at restituere og samle kræfter til de fortsatte strabadser om søndagen. Fleet 333 tog sig af podieplaceringerne, men med spænding til det sidste.

Tak til alle for et godt stævne på vand og på land. Tak i særdeleshed til Sejlklubben Egensedybet og alle de frivillige for godt værtskab endnu engang! Vi glæder os til næste gensyn.

 

Sejlerhilsner

“Speedy buks”

Pauline og Anders

Resultatliste

 

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.