Fleet 333: Hobie Longhaul 2020

Torsdag morgen var startskuddet for 4 spændende dage i det sydfynske øhav. Det var en blæsende morgen, men sejlene blev sat og turen gik mod den lille ø, Birkholm. På øen blev vi mødt af gæstfrie beboere og en smuk næsten uberørt natur.

Fredag morgen ser vejrudsigten lovende ud, vinden har lagt sig og solen titter atter engang frem bag skyerne. Efter en god morgenmad og madpakkesmøring, indkaldes der til skippermøde, så dagens rute kan videregives til de spændte sejlere. Turen går til Ærøskøbing, et par timers sejlads væk. Startlinjen bliver lagt lidt udenfor kysten og sejlerne sendes afsted med et godt langt krydsben forude. Undervejs bliver der vinket til diverse glade fritidssejlere og kigget ned i det klare vand, hvor sandbunden står skarpt under Hobie Cat’en.

Ved ankomst ser en flok badegæster nysgerrigt til, da de smukke og farvestrålende sejl står og pryder landskabet. Alle sejlerne placerer sig i et sol spot på stranden, hvor der bliver sludret, slappet af og spist madpakker. Efter en times afslapning er det afgang. Der er planlagt en strandstart, hvor enten gasten eller styrmanden trækker båden et stykke ud i vandet, hvorefter den anden venter på et startsignal inde fra stranden, og derefter løber i fuld fart ud mod sin båd og sejler afsted.

Efter den spændende start venter der et lille krydsben og efterfølgende spilersejlads hjem til Birkholm igen.

Lørdag gik turen rundt om Tåsinge, hvor motorbådene lavede tre etaper/sejladser, for at holde os samlede. Her bød turen på sejlads under broer, følgeskab af en delfin gennem svendborgsund, og madpakkespisning blandt køerne på Tåsinge, som helt sikkert så sit snit til at stjæle en Hobie Cat og flygte fra øen.

Søndag pakkede vi sammen, og forlod den skønne ø Birkholm, for at sejle turens sidste etape tilbage mod start-destinationen i Svendborg-Sund Sejlklub i solskin og let vind. Efter vi havde pakket bådene, var det tid til præmieoverrækkelse med fine sponsorpræmier.

 

Hver aften havde en af sejlernes dygtige lillesøster forberedt aftensmad til sejleren, som hver besætning skiftevis hjalp til med at lave færdig. Når mørket faldt på, blev der spillet spil og hygget om bordet, og en enkelt omgang volleyball og en solnedgangsstund blev det da også til, inden sejlerne væltede omkuld i deres telte.

Det har været sjovt at prøve kræfter med langdistance-kapsejlads, da vi normalt kun sejler kortere bane-sejladser.

Alt i alt har det været et virkelig sjovt og hyggeligt arrangement, som vi virkelig har nydt. Det har været helt vildt dejligt at være sammen med alle sejlerne igen, og vi håber på at Hobie Longhaul vender tilbage i 2021.

/Michelle & Olivia

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.