Hobie 16 Europamesterskaberne 2023

Film og billeder, samt de 3 unge drenges beretning:
Stævnerapport fra EM i Hobie 16 i Cesenatico, Italien.

Den 9. juli kørte vi i ét lang stræk med masser og snacks og god mad hjemmefra. Vi ankom den 10. juli ved middagstid efter 28 timer i bil. Det var utrolig varmt, men vi fik dog samlet bådene og tjekket klubben ud, som ligger lige ved den strand vi skulle sejle ud fra hver dag. Efter en godt trængt nattesøvn skulle vi selvfølgelig ud på vandet dagen efter og prøve forholdene og grejet af. Derudover skulle Aksel og Samuel også tjekke ind til ungdom og open. For at være med til open skal sejleren på båden til sammen veje minimum 130kg. Drengene skulle derfor spise og drikke alt hvad de kunne og vi fandt senere ud af, at de tog hele 10kg på tilsammen den dag! Efter træning tog vi til indmarch og ungdomsparty om aftenen.

Den 12. startede ungdoms-EM for Aksel og Samuel. Konkurrencen her var hård, men det gjorde det også vildt sjovt og lærerigt. Der var 13 italienske både med og en dansk båd. Calle, Oskar, Mikkel og Emma var med på dagen og fungerede som trænere for dem. De besætninger, der ikke var med i ungdom, tog en hviledag i San Marino, hvor de fik oplevet den gamle bydel og spist nogle lækre is.

Den 14., 3. dag i ungdom var helt klart Samuels og Aksels bedste dag resultatmæssigt. Der var nemlig god vind og to mand i trapez, hvilket var til drengenes fordel. Den dag lavede de placeringerne 4, 6, 6 og 5. Den 4. dag i ungdom og 2 dage inde i SPI CUP gik også godt for de danske besætninger. Det havde været nogle hårde dage med spiler, og nu var både Aksel og Samuel, Mikkel og Emma, samt Calle og Oskar motiveret og godt varmet op til kvalifikationsdagen efter.

Den 16. juli var første dag i kvalifikation til guldfeltet. Det gik ret godt for de fynske hold, og da dagen var omme, lå Mikkel og Emma på en 1. plads. Om aftenen kom de andre danske hold, som allerede var prækvalificeret.

Den 17., på dag 2 af kvalifikationsdagene, gik det godt for Oskar og Calle, som sluttede som nr. 2. Om aftenen var alle deltagere inviteret til strandbar, hvor der blev serveret lækkert paella til aftensmad. Efter maden blev de nye sejl til guldfeltet præsenteret, og der blev afsløret, hvem der var kvalificeret. Alle de danske teams havde kvalificeret sig til guldfeltet!!

Efter 6 dage med sejlads i både ungdom, SPI CUP og kvalifikation var tiden kommet til den første dag i guldfeltet. Man kunne fra starten mærke den intense konkurrenceånd fra de mange besætninger. Alle hold var topmotiverede og klar til at give den gas på vandet. Vejret var godt, men udfordrende med 35 grader og store bølger, samt en let søbrise.

Efter næsten hver dag på vandet samledes vi alle til sociale arrangementer, hvor vi kunne slappe af efter en lang dag på vandet. Det var en fantastisk måde at lære hinanden bedre at kende og skabe venskaber, både i den danske lejr, men også på tværs af landegrænser.

Sidste dag startede vi på vandet kl. 12:30. Det var en dag fuldt med op- og nedture. Calle og Oskar startede dagen ud med deres dårligste sejlads, en 28. plads, men sluttede dog af med to 1. pladser. Det gik også bedre for de andre danske besætninger, da vinden tog til i de sidste sejladser.

Ud af 73 besætninger endte de danske besætninger således:
Aksel og Samuel blev 35,
Mikkel og Emma 21,
Nicklas og Cirkeline 16,
Nicolaj og Mia 11,
Calle og Oskar 7,
Daniel og Mathilde nr. 4.

Alt i alt var EM i Hobie 16 i Cesenatico en uforglemmelig oplevelse for de danske hold. Vi nød den intense konkurrence, den fantastiske stemning og kommer hjem med oplevelser, vi aldrig vil glemme.

Tak til Karvil Svendborg, og vores sejlklubber Svendborg Sunds Sejlklub og Thurø Sejlklub for at støtte op om vores træning op til og deltagelse i EM. vi ser frem til at give den gas fremover!
– Hilsen Aksel IbsenSamuel Hedelund Jeppesen & Oskar Hansen

#DanishHobieWayOfLife
Danish Hobie Class Association
Hobie Fleet 333
Circolo Vela Cesenatico

Resultater:

Film

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.