Hobie 16 VM 2022 – DK-resumé

Hobie16worlds Open Finals Presentation Mga7491

Hele 8 danske teams stævnede i september ud for at deltage i Hobie 16 VM i det spanske. Nærmere betegnet på Costa Brava ud for det store bungalow og camping feriested La Ballena Alegre, som også var vært for mesterskaberne.

Hobie 16 VM er noget helt specielt, da der ganske unikt sejles efter et round-robin system i de 48 spritnye både stillet til rådighed af Hobie Cat Company.

Der var dansk deltagelse i U-VM, Open Qualier, semifinale-og finale-serierne. Vi fik 6 besætninger med i det 96 teams store semifinale felt. Heraf klarede 3 cuttet til finalesejladserne.

Vejret og specielt vinden viste sig fra en noget blandet side, hvilket betød nogle mistede sejladsdage undervejs i det 2 ugers lange event på grund af drillende vindforhold.

Highlights……… Daniel Bjørnholt/Josephine Frederiksen fortsatte de fine takter fra deres EM-sølv tidligere i år ved at sejle en flot VM 4. plads hjem kun et par mulehår fra en podie-placering. De var i en opadgående kurve, men desværre magede vinden det sådan, at mesterskabets sidste dag blev en af de mistede sejladsdage.
Desuden viste Nicklas Heide/Emilie Strøm Jacobsen sig frem. De vandt den 77 teams store Open Qualifier serie. Det i øvrigt lige foran Daniel/Josephine. I semifinalen betød en UFD og en elevatorplacering dog, at de kun med nød og næppe kvalificerede sig til finalen fra en 48. plads. Men med en solid serie i finalesejladserne fik de sejlet sig flot frem til en 17. plads i det meget stærke finale-felt.  Mikkel Stampe Nielsen/Emma Chandler Hansen tog sig af 25. pladsen.

Klik her for resultater/billeder/videoer/beretninger m.m.m. Der er masser at fornøje sig med! 😊

/eo

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.