Vintertræningslejr i Svendborg

I weekenden d. 22. – 23. januar afholdt DHCA (Danish Hobie Class Association) i samarbejde med Svendborg Sund Sejlklub vintertræningslejr for nye som gamle Hobie sejlere med stor succes.

Træningslejren var oprindeligt med formål at blive klar til årets Hobie VM i Barcelona til Maj, men kort efter annonceringen af træningslejren blev årets VM rykket til september. På den baggrund blev det besluttet at ændre fokus for træningslejren til at blive klar til årets sejlsæson for nye som gamle Hobie sejlere.
Fokusset på træningslejren var at blive klar til årets stævner samt at øge fællesskabet i klassen. Specielt det tekniske omkring setup og trim blev grundigt gennemarbejdet. Her blev alle både målt op på kryds og tværs. Alt blev sammenlignet og gennemgået af Europamester og vice verdensmester Nicolaj Bjørnholt som også gav sit syn på hvilken indflydelse de forskellige setup har på fart og højde i båden. På vand var fokus nemlig at få testet de forskellige trim for at yderligere at få en forståelse for vigtigheden af trimmet. Den sidste dag på træningslejren var det vendinger og starter som var i fokus, med formål at få vasket vinterens rust af sejlerne.
Lejren bød på super god stemning på land, med skippermøde før og efter sejlads samt fællesspisning lørdag aften. Fællesskabet blev styrket og nye bekendtskaber blev skabt, som man også ville kunne læse i deltagernes beretninger herunder.
Stor tak til Nicolaj for en super lærerig weekend, og tak til alle deltagerne for at komme med højt engagement og god energi.

Bedste Sejlerhilsner

DHCA’s bestyrelse

Beretninger fra de deltagende besætninger:

Emma & Mikkel
Mikkel og jeg har sejlet sammen siden sommeren 2019 -lige inden VM i Florida, som vi deltog i. Dog har vi ikke sejlet sammen i et halvt år grundet et udlandsophold for Mikkel. Derfor var det superrelevant at starte sæsonen 2022 ud med en træningslejr, så vi kunne banke rusten af samt bygge videre på vores viden og samarbejde på båden. Det var bl.a. enormt givende at lære om den perfekte vending i let vejr på land, hvorefter vi kunne øve og øve på vandet -for selvom det er noget vi har trænet før, er det super at opnå større bevidsthed omkring, hvordan det udføres mest effektivt! Vi synes begge, at det har været alle tiders weekend med god læring, sparring samt hyggeligt selskab -lige i Hobie klassens ånd!

Magnus & Jesper
Først, tak for en fantastisk weekend, altid hyggeligt at være sammen med Hobie sejlere!  😊

Magnus og jeg går ind i vores 3 fulde sæson, de 2 foregående har jo været lidt amputeret. Og i år har vi besluttet at EM skulle være årets højdepunkt. Vi har jo sejlet og trænet rigtig meget, men altid alene, så engang imellem kommer man i tvivl om det, man gør er rigtig, eller om man hænger fast i noget der er helt hen i vejret. Så derfor var det superskønt at kunne suge til sig, af Nikolajs enorme viden, både teoretisk og i praksis. Især omkring opsætning af rig og maste hældning, har vi en nu fået en god grundviden, som vi kan arbejde videre med. Også de praktiske øvelser på vandet, omkring vendinger og besætningens placering og opgaver, har været super givende. Så alt i alt en rigtig god weekend, selv om set var lidt koldt!🤩

Mia & Calle
Mia og jeg deltog for første gang sammen som besætning, da vi har tilmeldt os VM, vil vi i år sejle så meget som muligt! Vi ville i weekenden gerne lære hinanden bedre at kende, både som personer og i manøvrer ombord. Med @Nicolaj Bjørnholts teori og tips fra træner båden, fik vi øjne og ord udefra, som gav os en bedre forståelse af både trim, vægtplacering og manøvre. Det var en rigtig hyggelig weekend, og dejligt at se gamle og møde nye Hobie venner fra nord, syd, øst, vest! Tak for denne gang!😊

Jonathan & Thor
Jonathan og jeg (Thor) har kendt hinanden siden børnehaveklassen og har i mange år været bedste venner. Nu er sejler vi sammen i Hobie cat i Arresø sejlklub og var med første gang på den her vinterlejr. Vi havde set frem til en sjov og lærerig weekend og det må man sige vi fik. Vi har lært så utrolig meget da vi knap har sejlet klassen i 9 måneder. Vi har lært vendinger i let vind og hvordan man trimmer og rigger båden til de rigtige vindforhold. Det helt klart fedeste, må nok være da vi i en af sejladserne rundede topmærke og gate som nr 1 og kom i mål som nr 2. Det har været en fantastik weekend og at vi har fået lov til at komme med ind i Hobie familien.️ :boat::heart:

Emil & Olivia
SSS og teamet bag, bød os endnu en gang velkommen indenfor til en enestående vinterlejr, med højt humør, masser af sejlads, lærerig teori og ikke mindst fuld forplejning.
Som noget nyt havde jeg – Olivia Berg Jakobsen, skiftet pladsen som gast ud med rollen som styrmand. Det gav mig et stort indblik i hvilke problemstillinger, man som styrmand må håndtere ind i mellem. Derudover, fik jeg en masse ny og brugbar viden med i bagagen, som jeg fremover vil kunne tage frem og udvikle på. Med mig som gast havde jeg Emil, han er sejler lige i øjeblikket sin sidste sæson i Feva-jollen og skal til at vælge sin fremtidige jolle.
Det nye samarbejde mellem Emil og jeg gav anledning til masser af grin og hvor misforståelser og fejl blev taget med et smil. Dog var vi heldige, at Nicolaj Bjørnholt, stod klar med både en teoretisk og praktisk gennemgang, så den ellers udfordrende øvelse, blev forståelig og udført med mere velovervejet bevægelser. I løbet af weekenden har der særligt været fokus på vendinger, og der er sket klare forbedringer hos os begge. De er blevet mere teknisk korrekte og forståelsen er større. For mit vedkommende hjælper det mig ikke kun til at blive en bedre styrmand, men det giver mig tilmed en forståelse for gasten rolle og vigtighed under en manøvre.
Alt i alt har vi nydt weekenden i fulde drag og glæder os til flere timer på vandet en anden god gang.

Galleri:

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.