HC16 træningslejr i Hornbæk 22.-24. juni 2018

Som optakt og forberedelse til Hobie EM’et i Hornbæk i juli 2018 havde DHCA og Fleet 815 stablet en træningslejr på benene i det samme farvand, hvor EM skulle sejles senere på sommeren.

De tidligere franske verdensmestre i Hobie Cat 16 (2004 i Mexico), Axel og Pauline  var inviteret med som trænere på lejren og mødte op til briefing om fredagen, hvor vi talte om vores niveau og ambitioner.

Lørdag morgen skinnede solen og det blæste 8 – 10 m/s fra NV og vi samledes alle syv besætninger i Hornbæk Bådeklubs lokaler, hvor Axel præsenterede weekendens program, som bestod af nogle enkle, men alligevel ganske udfordrende øvelser, som samtidig indøvede de forberedelser, man til en kapsejlads med fordel kan gøre fra man søsætter sin Hobie til startskuddet lyder.

Hvert træningspas startede på stranden, hvor vi hejste sejlene og tjekkede rigspænding og mastens hældning. På vandet lagde vi ud med at speedteste to og to på vej ud til banen, så bådenes trim blev fintunet.

Som opvarmning øvede vi derefter mærkerundinger og boathandling ved at sejle ottetaller rundt om startmærkerne. Meget spændende i den friske vind.

Næste øvelse var starter, hvor vi skulle øve os i at udpege fordelen på linjen, som hele tiden blev justeret. Vi fik en masse starter, hvor vi sejlede korte opkryds. Senere øvede vi banetjek før starterne – eller mirror check, som vi kaldte det – hvor vi sejlede over linjen to og to på hver sin halse og vendte efter nogle minutters sejlads for så at se, på hvilken side der var fordel. Til sidste sejlede vi hele baner med topmærkerundinger og øvede lænseteknik uden spiler i bølger.

Da vi kom ind igen, analyserede vi de opsamlede erfaringer fra dagens øvelser.

Lørdag aften var vi til stor Sankt Hans fest hos en af de lokale Hobie-sejlere, hvor en af lejr-deltagerne spillede med sit band. Fed fest og stille nat i klubhuset, hvor vi sov.

Søndag var næsten alle friske og på vandet igen efter morgenbriefing i klubhuset. Solen skinnede igen, dog havde vinden lagt sig til 4 – 6 m/s.  Vi gentog lørdagens program og kiggede nærmere på bådens balance i mærkerundinger og vendinger ved at prøve at sejle bådene uden ror. Ved 16-tiden kravlede vi udmattede på land. Tak til alle der deltog for en god træningslejr.

/Arrangørerne

 

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.